De organisatie

De gemeente wordt geleid door een zogeheten ‘kerkenraad’. Hierin zitten behalve de predikant in principe vier ouderlingen (voor de meer inhoudelijke zaken) en twee diakenen (voor de meer praktische zaken). De scriba (secretaris) is het aanspreekpunt (zie contact).

De meeste gemeenteleden zijn afkomstig uit Purmerend en omgeving. Voor elke regio is een bepaalde ouderling verantwoordelijk, in samenwerking met een of twee wijkcontactpersonen (WCP’er). Als u een vraag heeft of iets wilt bespreken, kunt u altijd met hen of de predikant contact opnemen. De scriba weet wie uw wijkouderling of WCP’er is.

Verder is er een aantal commissies:

• Commissie van beheer (cvb): verantwoordelijk voor de financiën en onderhoud van gebouwen.
  • Activiteitencommissie: organiseert samenbindende activiteiten.
  • Zendingscommissie: onderhoudt contact met zendelingen wereldwijd.

Naast deze meer bestuurlijke organisatie zijn er ook diverse informele kringen en clubs.