De kerkdienst

Iedere zondagochtend komen we samen voor een kerkdienst. We ontmoeten dan God en elkaar. We zingen liederen en in het gebed zoeken we contact met God en bidden we voor elkaar en voor de wereld. In de Bijbellezing en de preek horen we de boodschap van het evangelie.

U kunt de dienst ook via Internet beluisteren.

Bijzondere diensten

Behalve de gewone diensten zijn er ook diensten met een bijzonder karakter. Bijvoorbeeld:

• Bij de christelijke feestdagen;
  • Als er iemand gedoopt wordt;
  • Om samen avondmaal te vieren (zes keer per jaar);
  • Bij een huwelijk;
  • Bij een begrafenis;
  • Bij de start van het nieuwe seizoen (september).

Oppas en kinderdienst

Voor de allerkleinsten (0-3 jaar) is er tijdens iedere gewone kerkdienst oppas. U kunt uw kind hier voorafgaand aan de dienst naartoe brengen. Voor de kinderen van de basisschool (4-12 jaar) is er een kinderdienst. De voorganger geeft tijdens de dienst het moment aan waarop de kinderen hier naartoe kunnen gaan. Aan het eind van de dienst worden ze weer teruggebracht door de leiding om de dienst gezamenlijk af te sluiten.

Praktische informatie

Iedere christelijke gemeente heeft door de jaren heen eigen gewoontes ontwikkeld. Bij ons zijn dat onder meer de volgende:

• Voor en na de dienst is er gratis koffie in de hal.
  • Als de dienst begint zijn er eerst enkele huishoudelijke mededelingen. Daarna zingen we een beginlied, gevolgd door een moment van stilte om ons persoonlijk op de dienst voor te bereiden (wordt aangegeven).
  • We gebruiken een beamer, om de liederen en de Bijbelteksten op te projecteren.
  • We lezen de Bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling van 2004.
  • We zingen allerlei soorten psalmen en liederen (uit o.a. de volgende bundels: Liedboek, Weerklank, Opwekking, Op Toonhoogte,).

We collecteren op het einde van de dienst voor een goed doel

Kerkproeverij 2018

Bezoek ons op de 2e editie van de kerkproeverij. 16 september. Inloop vanaf 9.30 uur de kerkdienst start om 10.00 uur.

Meer info ook op kerkproeverij.nl

Kerkdienst gemist?

luister online