Givt – geven met je mobiele telefoon

Geen contant, toch geven

Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. Bankpassen worden steeds beter, elektronisch betalen gaat steeds sneller, wordt veiliger en er zijn bijna geen winkels meer waar je niet met je pas kan betalen. Erg handig allemaal, maar toch zijn er situaties waarin contant geld wel echt nodig is om te kunnen geven. Bij een collecte in de kerk of aan de deur bijvoorbeeld.

Op zulke momenten is Givt een uitkomst waardoor je echt zonder contant toch iets in de collectebus kan doen.

Makkelijk, veilig en anoniem

Met Givt geef je veilig en anoniem met je smartphone (iOS of Android). Je bepaalt zelf eenvoudig én anoniem hoeveel je zou willen doneren aan het goede doel. In de app selecteer je het bedrag dat je wilt geven, je beweegt de app langs de collectezak en boven de collectebus bij de deur en klaar! Je ‘Givt’ is gelukt!

Heb je je vergist en had je toch niet willen geven? Geen nood want je kunt altijd je storting herroepen.

Eén oplossing voor geven zonder contant

Givt is dé manier voor het doen van giften en donaties zonder contant en zonder bankpas. Met de app kun je met je telefoon in heel Nederland en België geld geven. Of het nu gaat om collectes, kerken, straatmuzikanten of andere instanties, elke week kun je op steeds meer plekken met Givt terecht. Dus niet alleen in onze gemeente is het handig.

Givt is er voor iOS en Android.

Givt ook belastingaftrekbaar

Het verzamelen van je giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer. Je kan namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kan je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte.

In de praktijk

De eerste stap

De Givt-app vind je in de App Store en in Google Play. De app installeren, is de eerste stap. Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt en dat bluetooth ingeschakeld is.

Net zo makkelijk

Registreer jezelf als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo gemakkelijk als het geven van contant geld. Je opent de app, selecteert het bedrag dat je wilt geven en beweegt je telefoon richting de collectebus of -zak. Je telefoon pikt een signaal op van de zender die in de collectebus of -zak zit. Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en aan de collecterende instantie overgemaakt.

Geen verbinding?

Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Bron: www.givtapp.net