Over ons

Wij zijn de Christelijke Gereformeerde Kerk van Purmerend. Onze gemeente heeft ongeveer 180 leden. De gemeente bestaat sinds 1973 en bestaat uit jong en oud.

De naam van ons gebouw is ‘De Schuilplaats’. Daarmee geven we aan dat God, onze hemelse Vader, onze Schuilplaats is. Ook willen we als gemeente een Schuilplaats zijn voor iedereen die op zoek is naar God.

Wat geloven wij?

Wij geloven wat in principe iedere christen wereldwijd gelooft: dat Jezus Christus, die ongeveer 2000 jaar geleden leefde, de zoon van God is. Dat wil zeggen dat God via Hem op unieke wijze contact heeft gemaakt met de wereld. Jezus is om zijn boodschap gedood en begraven, maar ook weer opgewekt uit de dood om ons vrij te maken van het kwaad en vrede te geven met God. Als christenen proberen we zijn voorbeeld na te volgen. We geloven dat ons leven niet zinloos is, maar bedoeld is voor de liefde tot God en elkaar.

Kenmerkend voor onze gemeente:

Eigentijds en diepgang
Kinderdienst